Om de instellingen van de POS apparaat in te stellen klik je op het volgende:

1. Open het navigatiemenu aan de linkerkant in de WaiterPro app.

2. Klik onderaan op "Settings".

DEVICE TYPE

Kies hier uit 3 vooraf ingestelde POS apparaat types om meteen de juiste instellingen voor het apparaat in te stellen. Wil je zelf alle instellingen selecteren, kies dan voor "Custom".

• Walk In Station: POS kassa type, bijvoorbeeld het centrale afreken scherm op de bar of counter. Alle betaal opties zijn mogelijk
  • Linebuster station: type wat vooral wordt gebruikt voor het bestellingen aannemen met een drive-thru. Met cash betalen is niet mogelijk en je kan geen bonnen wegklikken bij het "Pick up" scherm. Standaard staat het tip scherm aan en bij betaling wordt er een handtekening gevraagd op het scherm.
  • KDS/Expo station: opent automatisch het keuken of passe scherm na inloggen wat het laatst geselecteerd was.

CONNECTIONS:

• Register - Bij het aannemen van contante betalingen is dit het "register" dat het contante geld verwacht. Dit is belangrijk voor cash drops.
  • Printer - Dit is de printer voor de rekening die het apparaat zal gebruiken.
  • Payment Device - Dit is de betaalterminal die het apparaat zal gebruiken. Bij PIN wordt de betaling meteen doorgezet naar de terminal.

Bij gebruik van een mobiele swiper die via de hoofdtelefoonaansluiting wordt aangesloten, moet de instelling "Linked payment terminal" op *none* worden gezet.

PAYMENT METHODS

Kies hier welke betaalmethode er beschikbaar zijn voor dit apparaat.

RULES

Order flows

Always show PICKUP button on Order overview: met het aanzetten van deze functie maak je het mogelijk om orders op PICKUP te weg te klikken voordat de keuken klaar is. (Meestal op "uit")

Always show COMPLETE button on EXPO: als deze knop aan staat is er op het "Passe" scherm altijd de COMPLETE knop mogelijk, ook als de keuken nog niet (of gedeeltelijk niet) klaar is met de bon. (Meestal op "uit")

Collect Car info on drive-thru orders: deze optie geeft meer mogelijkheden om kleur en type van de auto te noteren bij een drive-thru POS.

Tipping

Show tip screen: laat het fooi scherm zien na het selecteren van de betaalwijze zodat de medewerker (of klant in geval van CFD) de de fooi kan selecteren.

Collect signature: laat de gast tekenen op het scherm voor bevestiging

Legacy

Use legacy grid: laat de pickup bonnen zien in grid (blokjes) in plaats van lange tickets in kolommen.

CDF/SSK

Kijk hier voor meer informatie over het koppelen van een Customer Facing Screen of Self Service Kiosk:

Customer Facing Display (CFD) koppelen met POS

Self Service Kios (SSK) activeren

ONLINE ORDER

Store is available for online orders: zet hier "tijdelijk" de online orders uit door de webshop dicht te zetten.

Productie tijd: Stel het aantal minuten in voor normale en grote orders dat de keuken minimaal nodig heeft om de ticket te produceren. De tijd dat hier ingesteld staat is de vroegste PICKUP tijd die gekozen kan worden in de webshop

TIPPING

Machine learning: zet deze optie aan om dynamische fooi bedragen te laten zien aan de hand van het bedrag en bestedingspatroon van de gast. Deze bedragen worden door artificial intelligence berekend om zo de fooi voor het team te maximaliseren.

Of geef zelf aan welke bedragen of percentages als optie getoond moeten worden.

Kies voor bedrag (van totaal rekening) onder en boven de €10 verschillende opties.

Tip: gebruik bij <€10 vaste bedragen en >€10 percentages om de fooi te maximaliseren.

MISCELLANEOUS

Scaling: bepaal de schaal van het scherm. Grotere letters of meer ruimte op het scherm.

Keyboard: kies voor "show keyboard when needed" om altijd een toetsenbord te laten zien vanuit de App. "Do not show" laat het apparaat kiezen of er een toetsenbord vanuit het apparaat of vanuit de app wordt laten zien. (meestal "Uit")

Loyalty: zet deze optie aan om betalen met loyalty alleen te accepteren als het totaal van de hele rekening betaald kan worden met de loyalty punten.

NOTA BENE: Wanneer een tablet naar een ander station wordt verplaatst of op een andere manier wordt gebruikt, moeten de instellingen worden aangepast.