Om uw reserveringen zo optimaal mogelijk te beheren, kunt u gebruik maken van de reserveringsmodule van WaiterPro. De HTML code die u hiervoor kunt gebruiken staat op de volgende pagina, Reservering scenario instellen.


Uw websitebouwer zou deze in uw website kunnen plaatsen. Door gebruik te maken van het reserveringssysteem van WaiterPro kunnen al uw werknemers / collega’s direct de reserveringen inzien op de kassa, en eventueel deze ook zelf via de kassa of de backoffice in de agenda zetten.


U kunt ervoor kiezen om verschillende scenario’s te gebruiken, er staan een aantal standaard scenario’s in het systeem van WaiterPro; Algemeen, Storm, Restaurant, Zonnig en Knallen. 

U kunt ervoor kiezen om uw scenario altijd op algemeen te houden, wanneer u bijvoorbeeld een restaurant zonder terras heeft, of wanneer u over een grotere strandtent beschikt, heeft u tijdens de zonnige zomerdagen natuurlijk meer capaciteit en zult u op die dagen misschien sneller voor het scenario Zonnig kiezen.


In het tabel onder de scenario’s kunt u aangeven hoeveel reserveringen u in uw onderneming kwijt kunt. Het eerste vakje staat voor het totale aantal gasten en het tweede vakje staat voor het totaal aantal gasten pér reservering. Let op, dit werkt als cumulatieven! (Op de configuratie pagina kunt u aangeven hoe lang de gemiddelde reserveringstijd bij u in de onderneming duurt onder ´Tijd aan tafel’) 


Zie voorbeeld;


Op de zondag is het bovenstaande restaurant gesloten. Op de maandag kan dit restaurant om 08:00 30 gasten ontvangen, van maximaal 4 gasten per reservering. Om 09:00, 09:30 en 10:00 is het een totaal van 100 gasten, met een maxima van 8 gasten per reservering.