Op de dag van de Partij kan je de partij (producten) naar een tafel verplaatsen op de POS en hier aanpassingen aan doen om zo bijvoorbeeld producten op nacalculatie toe te voegen. 


Ga naar Bookings/Reserveringen in het menu op de POS.

In het reservering overzicht van de dag zie je nu ook de Partij staan. 

(let op, partijen worden alleen weergegeven als deze op DEFINITIEF staan in de backend)Klik op de partij en controleer de gegevens. Klik vervolgens op move party to table en kies een open tafel die je wilt gebruiken voor het partij verbruik:Op de kassa kan je nu aanpassingen doen in het order overzicht van de tafel waar je de partij naartoe hebt verhuisd. BETALEN 

Aan het eind van de partij zijn er 2 mogelijkheden:


  1. De klant betaald meteen op de avond zelf. Je slaat in dat geval de tafel van de partij uit op BETAAL, kies betaalwijze en reken af.
    • In dit geval zal de omzet van de partij onder reguliere HORECA omzet komen van die dag
  2. De klant wilt op factuur betalen. Ga terug naar Reserveringen, klik op de partij en kies "move table to party", selecteer het tafelnummer. De partij wordt nu terug verplaatst naar de partij module. 
    • In dit geval wordt de omzet niet meegerekend in de Horeca omzet van de dag. 
    • Om 6am de volgende ochtend zullen de omzetten van de partijen die naar de backend zijn verplaatst automatisch geboekt worden onder "Partijen" omzet in de administratie. In de backend kan je deze vervolgens naar de klant factureren. 


BACKEND AANPASSINGEN ACHTERAF

In de backend kan je een partij die geweest is en verplaatst naar de partij module ook nog aanpassen voordat deze verstuurd wordt naar de klant. Voeg producten toe of wijzig aantallen. 


LET OP: 

  • Alleen de omzet die om 6am de dag na de partij in de backend staan wordt meegerekend als PARTIJEN omzet. Aanpassen op de factuur later dan de datum van de partij wordt NIET meegenomen in rapportages. 
  • Alleen partijen die status DEFINITIEF hebben zie je in het reservering overzicht en zullen worden meegenomen in de partij omzet.